![](http://docx.sellfile.ir/prod-images/477965.jpg)
تاریخچه حبوبات üحبوبات به عنوان یکی از مهمترین منابع گیاهی غنی از پروتئین بعد از غلات دومین منبع غذایی انسان به شمار می رود (پارسا و باقری، 1387). üدانه حبوبات با داشتن 32-18 درصد پروتئین نقش مهمی را در تامین مواد پروتئینی مورد نیاز انسان دارد. üدر بین حبوبات از نظر ارزش اقتصادی و سطح زیر کشت مقام اول متعلق به لوبیا است (کوچکی و بنایان اول، 1372). خصوصیات گیاهشناسی لوبیا با نام علمی Phaseolus vulgaris و نامهای انگلیسی Bean ، dry bean، Common Bean، از تیره Fabaceae است ...