
نویسندگان: امین قبادپور ، مهدی کسرایی
خلاصه مقاله:
برنج از غلات مهم در تأمین غذای انسان می باشد. محدودیت منابع آب و خاک و هزینه بالای تولید باعث شده است تا کاهش ضایعات این محصول هرچه بیشتر مورد توجه قرار گیرد. شکستگی برنج در فرآیند تبدیل از مهم ترینمشکلاتی است که سبب ضایعات و کاهش ارزش اقتصادی آن می شود. از عمده ترین عوامل مؤثر بر شکستگی دانه برنج، ضربه های مکانیکی می باشد. هدف این پژوهش تعیین تغییرات مقاومت به شکست دانه برنج در اثر دو روش کمآبیاری (غرقاب متناوب با دور یک روز و جویچه ای یک در ...